sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Учешће на Округлом столу завичајних одељења

Библиотека ,,Вук Караџић” из Пријепоља је по седми пут у оквиру Округлог стола завичајних одељења окупила библиотекаре из Србије и Црне Горе. Тема овогодишњег скупа који је одржан у оквиру обележавања Дана општине Пријепоље, гласила је ,,Библиотека као издавач, суиздавач, аутор и коаутор публикација завичајних аутора и завичајних тема.” Учествовали су библиотекари из Димитровграда, Крагујевца, Љига, Неготина, Нове Вароши, Обреновца, Осечине, Пљевља, Пожаревца, Сремске Митровице, Ужица, Зрењанина, Пријепоља, а радове су доставили и библиотекари из Ваљева, Пожаревца и Сјенице.

by

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НАТАШЕ ПАНИЋ 22.06.2021.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НАТАШЕ ПАНИЋ 22.06.2021.

by

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НАТАШЕ ПАНИЋ

У холу Народне библиотеке ,,Детко Петров” у Димитровграду, одржано је књижевно вече посвећено стваралаштву Наташе Панић из Пирота. Роман који је обележио њено стваралаштво, а уједно је и њен роман првенац ,,Црвена локва” први пут је објављен 1999. године. Добитница је многих награда и признања. Љубитељи писане речи имали су прилику да се упознају са књигама ,,Ајде сл'нце зајди – малко да си позборујемо” у издању димитровградске библиотеке и ,,Луда жена” у издању Народне библиотеке из Пирота. ,,Ајде сл'нце зајди” представља збирку песама, прича, пословица, изрека и монодрама. To су животне приче обичних људи које дубоко у себи крију патњу, бол и приказују разне недаће са којима су се људи на Старој планини суочавали и борили. Збирка прича ,,Луда жена” представља спој традиционалног и модерног. У првом делу збирке ,,По оштром сечиву времена” ауторка остаје верна свом завичају, док у другом делу књиге осликава деведесете године и период инфлације. У средишту приповедања  је ,,луда” жена. Бројна публика је имала прилику да чује неколико занимљивих прича. Поред ауторке књига, читалачкој публици обратила се Елизабета Георгиев, библиотекарка саветница и књижевница, а модераторка овог културног догађаја  била је Драгана Пешаковић, професорка српског језика и књижевности.

by

ИЗЛОЖБА ,,ЛАВИНА

Данас је у Народној библиотеци ,,Детко Петров" отворена изложба фотографија ,,Лавина". Аутори изложбе су професор српског језика и књижевности Ратко Ставров и ученице средње школе Гимназије ,,Св. Кирило и Методије" Митра Зарков, Елена Славов и Александра Михаилов.

by

Ученици првог разреда основне школе ,,Христо Ботев

Ученици првог разреда основне школе ,,Христо Ботев" посетили су Народну библиотеку ,,Детко Петров". Кроз игре асоцијације научили смо шта је то чланска карта, карта књиге, која су правила понашања у библиотеци. Наши драги гости су званично постали корисници наше библиотеке. Добили су своје чланске карте, букмаркере и песму о библиотеци.

by

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШ НОВИ САЈТ!

ДОБРО ДОШЛИ НА НАШ НОВИ САЈТ!

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check