sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Вече стваралаштва Ратка Ставрова – Систематизација градива

У Народној библиотеци ,,Детко Петров” организовано је вече стваралаштва Ратка Ставрова, професора српског језика и књижевности под називом ,,Систематизација градива”. Поред књижевног опуса представљене су и бројне фотографије. Публика је имала прилику да ужива у раду и стваралаштву нашег књижевника.

by

Изложба фотографија ,,Видим свет како видим себе”

У четвртак, 26.маја у Библиотеци је отворена изложба фотографија под називом ,,Видим свет како видим себе.” Ауторка изложбе је ученица Гимназије ,,Св. Кирило и Методије”, Лана Колев. Поставка садржи више од осамдесет фотографија са различитим мотивима. Бројни посетиоци имали су прилике да уживају у дивним и разноврсним фотографијама.

by

Вече поезије са Кајом Панчић Миленковић

Каја Панчић Миленковић, новинарка пиротског недељника ,,Слобода” и чланица Удружења новинара Србије представила је две збирке поезије - ,,Лица љубави”и ,,У два корака” у холу библиотеке. Модераторке вечери биле су Албена Милев и Елизабета Георгиев.

by

,,Ајде да се посмејемо”

У холу Народне библиотеке ,,Детко Петров” организовано је вече хумористичке прозе. Гости вечери били су наша књижевница Наташа Панић и познати пиротски хумориста Јордан Андоновић Ставрија. Димитровградска публика је уживала у бројним хуморескама представљених на дијалекту.

by

Ученици првог разреда основне школе ,,Христо Ботев” у посети Народној библиотеци ,,Детко Петров”

Међународни дан књиге за децу обележава се 2.априла на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена творца многобројних бајки које су обележиле детињство сваког детета. Овај празник нам служи и као подсетник како је важно развити љубав према књизи и читању од малих ногу. Поводом Међународног дана књиге за децу Библиотеку су посетили најмлађи чланови, који су добили чланске карте, букмаркере и песму наших познатих дечјих аутора.

by

Изложба поводом Дана жена

Поводом Дана жена, Народна библиотека ,,Детко Петров” и Завичајна музејска збирка приредиле су изложбу поштанских марака из богате колекције Лидије Антов. Као осмогодишња девојчица, госпођа Антов је почела да сакупља поштанске марке и та њена љубав и хоби живе и данас. Већ скоро 65 година преданог сакупљања марака, у њених пет албума нашло се скоро 2900 поштанских марака из целог света. Током година тај хоби је прерастао у љубав према филателији, а идеја нам је била да га представимо нашим суграђанима, поготову млађим нараштајима, којима је начин комуникације преко писама и разгледница у ери електронске поште и друштвених мрежа, скоро непознат.

by

Књижевно вече са Љиљаном Јотов

Представљен је роман ,,Орах” ауторке Љиљане Јотов у холу Народне библиотеке ,,Детко Петров.” Објављен је 2020. године у издању библиотеке. Многобројна публика је имала прилику да ужива у разговору са ауторком романа као и да чује делове из истог. На промоцији је поред ауторке о књизи говорила и књижевница Елизабета Георгиев, а Драгана Пешаковић, уредница културно-јавне издавачке делатности је прочитала најупечатљивије делове из романа. Роман представља личну емотивну исповест ауторке са узбудљивом фабулом заснованом на истинитим догађајима. Роман који се чита у једном даху и који никога не оставља равнодушним. На промоцији је присуствовао велики број љубитеља писане речи.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %