sort proizvodi

Најновије вести

by

Патриархът на българската литература Иван Вазов изложба с постери за живота и делото му

По повод 100 годинни от смъртта на великия български писател Иван Вазов, в Народна библиотека “Детко Петров” снощи се състоя откриването на постерна изложба за живота и делото на Иван Вазов “Патриархът на българската литераура“. На откриването на изложбата към присъстващите се обърна Албена Милев и.д. директор на библиотеката, поздрави присъстващите и каза няколко думи за Вазов. Изложбата бе съпроводена от аудио запис на някои Вазови творби, а акцент върху пътеписа „Погановският манастир“.

by

Литературна вечер на Зденка Тодорова

В хола на Народната библиотека „Детко Петров“ снощи се проведе литературна вечер на Зденка Тодорова. Публиката имаше възможност да се запознае с книгите „Послания на оброчищата“ и “Към Цариброд и за него.” Авторката представи изследователската си дейност свързана с оброчищата и миналото на Цариброд. Откъси от книгите чете царибродския актьор и журналист Борис Лазаров, а водеща на програмата беше Албена Милев.

by

Књижевно вече Цветка Иванова

На летњој позорници Народне библиотеке ,,Детко Петров“, одржано је књижевно вече хроничара Цветка Иванова. Представљене су две монографије ,,Бачево“ и ,,Борово“. Модераторка вечери била је Елизабета Георгиев, књижевница и библиотекарка саветница. Поред аутора о књизи је говорио др Ненад Стефанов са Хумболт универзитета у Берлину. Хелена Стојанов и Марија Георгиев ученице Гимназије ,,Св. Кирило и Методије“ су својим чаробним гласом употпуниле вече. Бројна публика је уживала у њиховом извођењу народних песама.

by

Књижњвно-музички програм

У суботу, 4. августа, у амфитеатру Народне библиотеке ,,Детко Петров“, одржан је књижевно-музички програм. Градска организација пензионера из Пирота је у оквиру својих културних активности организовала пригодни програм, који је представила публици у Димитровграду. Учествовали су књижевници: Венкица Минић, Влада Манчић, Наташа Панић и пратећа музичка група.

by

Учешће на Округлом столу завичајних одељења

Библиотека ,,Вук Караџић” из Пријепоља је по седми пут у оквиру Округлог стола завичајних одељења окупила библиотекаре из Србије и Црне Горе. Тема овогодишњег скупа који је одржан у оквиру обележавања Дана општине Пријепоље, гласила је ,,Библиотека као издавач, суиздавач, аутор и коаутор публикација завичајних аутора и завичајних тема.” Учествовали су библиотекари из Димитровграда, Крагујевца, Љига, Неготина, Нове Вароши, Обреновца, Осечине, Пљевља, Пожаревца, Сремске Митровице, Ужица, Зрењанина, Пријепоља, а радове су доставили и библиотекари из Ваљева, Пожаревца и Сјенице.

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

123

година традиције

42000

књига

300

корисника

4

одељења

Партнери

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %