sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Дечја недеља од 3. до 9. октобра 2022.

Ове године Дечја недеља је обележена под слоганом ,,Шта детету треба да расте до неба?“ Шта је то што се скрива у књигама? Зашто је библиотека дивно место? Како то живе јунаци из књига? Како настају приче испод маштобрана? На ова и друга библиопитања тражили су одговоре деца, васпитачи и библиотекари на радионици ,,Библиовилине враголије” коју је водила књижевница, Елизабета Георгиев у вртићима ,,Пчелица“ и ,,Лептирић“. У сарадњи са Основном школом ,,Христо Ботев” организовано је дружење са дечјим писцем Стеваном Милошевићем у великој сали Центра за културу за ученике од првог до четвртог разреда. Стеван је на забаван и занимљив начин представио деци збирку поезије ,,Аждаја напушта бајку“.

by

Дечја изложба ,,Лето у библиотеци”

Народна библиотека ,,Детко Петров” у сарадњи са Фондацијом ,,Замисли живот” отворила је дечју изложбу под називом ,,Лето у библиотеци”. На самој изложби су представљени дечји радови са креативних и литерарних радионица које су се одржавале у летњем периоду. Бројни посетиоци су имали прилику да виде како су деца изразила своју машту, креативност на тему: ,,Израда рама за фотографију”, ,,Морски свет”, како су се показала у стварању радова на слободној теми, у прављењу сладоледа од картона и папира итд. Присутнима се обратила Драгана Пешаковић, библиотекарка. Затим је свим полазницима летњих радионица поделила захвалнице и симболичне поклоне, а онда су награђене и учеснице фото конкурса ,,Лето уз књигу”, који је организовало Дечје одељење Народне библиотеке Смедерева.

by

Књижевно вече са Аном Тодоровић Радетић

На летњој сцени Народне библиотеке ,,Детко Петров” у Димитровграду одржана је промоција романа ,,Цветови агаве”, ауторке Ане Тодоровић Радетић. Роман представља чудесну причу о љубави, уметности и потрази за собом, која нас учи о значају снова, људској психи, емоцијама и о томе који су то знакови поред пута који нам помажу да постанемо најбоља верзија себе. Поред ауторке на промоцији је о роману говорила књижевница Елизабета Георгиев, док је делове из романа читала библиотекарка Драгана Пешаковић. На промоцији романа присуствовао је огроман број публике, од љубитеља писане рече до родбине, пријатеља и познаника.

by

Вече стваралаштва Ратка Ставрова – Систематизација градива

У Народној библиотеци ,,Детко Петров” организовано је вече стваралаштва Ратка Ставрова, професора српског језика и књижевности под називом ,,Систематизација градива”. Поред књижевног опуса представљене су и бројне фотографије. Публика је имала прилику да ужива у раду и стваралаштву нашег књижевника.

by

Изложба фотографија ,,Видим свет како видим себе”

У четвртак, 26.маја у Библиотеци је отворена изложба фотографија под називом ,,Видим свет како видим себе.” Ауторка изложбе је ученица Гимназије ,,Св. Кирило и Методије”, Лана Колев. Поставка садржи више од осамдесет фотографија са различитим мотивима. Бројни посетиоци имали су прилике да уживају у дивним и разноврсним фотографијама.

by

Вече поезије са Кајом Панчић Миленковић

Каја Панчић Миленковић, новинарка пиротског недељника ,,Слобода” и чланица Удружења новинара Србије представила је две збирке поезије - ,,Лица љубави”и ,,У два корака” у холу библиотеке. Модераторке вечери биле су Албена Милев и Елизабета Георгиев.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check