sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

54. ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Окружна смотра рецитатора Пиротског округа одржана је 8. Априла у Димитровграду.

by

ПИСМЕНА НА ГОСТИ

На 6 април гости на Народна библиотека „Детко Петров“ бяха колеги, библиотечни специалисти и писатели от Национална библиотека „Св Св Кирил и Методий“ от София. Случая бе използван да се представи клуб „Писмена“ към българската национална библиотека, така че своето творчество и дейността на клуба представиха Яница Радева и Ваня Аврамова.

by

MЕЂУНАРОДНИ ДАН КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ

Поводом Мећународног дана књиге за децу, Библиотека је за своје мале суграћане 3. априла организовала два програма посвећена промоцији читања и развоју љубави према књизи.

by

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

У организацији Народне библиотеке „Детко Петров“ 28. марта одржна је Општинска смотра рецитатора.

by

ЈАПАНСКА ПРИЧА Вече јапанске културе у Библиотеци

Библиотека је 16. марта организовала вече јапанске културе под називом „Јапанска прича“. Теодора Алексов, ученица четвртог разреда димитровградске гимназије „Свети Кирило и Методије”, заљубљеница у јапански језик и културу, уз помоћ библиотекарки Албене Милев и Елизабете Георгиев, заиснтересованим суграђанима и својим вршњацима је презентовала занимљивости о јапанској цивилизацији, историји, култури, архитектури, књижевности.

by

ОСМОМАРТОВСКА ИЗЛОЖБА -РУКОТВОРИНЕ СЛАВИЦЕ ЦЕНКОВ-

Поводом Међународног дана жена, Библиотека је 6. марта организовала изложбу рукотворина Димитровграђанке Славице Ценков. Славица је хемичарка у пензији, која је откривши чаролију ручног рада, декупажа и осталих техника, почела да прави оргиналне и изузетно декоративне употребне предмете. Међу рукотворинама веште Димитровграђанке доминирају хеклане торбе, израђене од специјалних памучних трака разних боја и макраме конца.

by

ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ЛЕГАТ“ АЛЕНА РАНЂЕЛОВА

У препуном холу Библиотеке, 23. фебруара је одржана промоција романа „Легат“ младог димитровградског књижевника Алена Ранђелова. Реч је о првој књизи Ранђелова, модерној породичној причи са елементима трилера, која је крајем 2022. изашла у издању Народне библиотеке „Детко Петров“. На представљању „Легата“ говорила је Елизабета Георгиев, која је кроз разговор са младим аутором дала дала критички осврт на дело.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check