sort proizvodi
news

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НАТАШЕ ПАНИЋ

. Autor:

 

У холу Народне библиотеке ,,Детко Петров” у Димитровграду, одржано је књижевно вече посвећено стваралаштву Наташе Панић из Пирота. Роман који је обележио њено стваралаштво, а уједно је и њен роман првенац ,,Црвена локва” први пут је објављен 1999. године. Добитница је многих награда и признања. Љубитељи писане речи имали су прилику да се упознају са књигама ,,Ајде сл'нце зајди – малко да си позборујемо” у издању димитровградске библиотеке и ,,Луда жена” у издању Народне библиотеке из Пирота.

,,Ајде сл'нце зајди” представља збирку песама, прича, пословица, изрека и монодрама. To су животне приче обичних људи које дубоко у себи крију патњу, бол и приказују разне недаће са којима су се људи на Старој планини суочавали и борили. Збирка прича ,,Луда жена” представља спој традиционалног и модерног. У првом делу збирке ,,По оштром сечиву времена” ауторка остаје верна свом завичају, док у другом делу књиге осликава деведесете године и период инфлације. У средишту приповедања  је ,,луда” жена. Бројна публика је имала прилику да чује неколико занимљивих прича.

Поред ауторке књига, читалачкој публици обратила се Елизабета Георгиев, библиотекарка саветница и књижевница, а модераторка овог културног догађаја  била је Драгана Пешаковић, професорка српског језика и књижевности.

  • /www/webvol34/ms/d52nc2703uri0ch/bibliotekadimitrovgrad.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/20" data-layout="button_count" >
    /www/webvol34/ms/d52nc2703uri0ch/bibliotekadimitrovgrad.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/20" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check