sort proizvodi
news

Светски дан књиге и ауторских права

. Autor:

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23. априла сваке године. Одлука о обележавању овог значајног дана књиге донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године.

      Светски дан књиге нас подсећа колико су књига и читање посебна магија. Књига нам пружа мноштво информација, знања и идеја. Књига нас усрећује, преноси нам поруке и повезује нас са животом људи пре нас, отвара нам врата садашњости и дозвољава нам да вирнемо у прошлост и да на посебан начин замислимо будућност. Књига нас може одвести на неку непознату дестинацију и провести кроз разне авантуре. Помаже нам да отворимо свој ум, откријемо и проширимо своје погледе на свет, а деци пружа могућност да уз њу много лепше одрастају.

      Због целокупне ситуације са корона вирусом Народна библиотека „Детко Петров” ће Светски дан књиге и ауторских права обележити тако што ће на својој Фејсбук страници  представити своја издања и завичајне писце као што су: Спас Крумов Сотиров, Аца Новков – Пеликан, Цветко Иванов, Љиљана Јотов, Ратко Ставров, Наташа Панић, Драгица Алексов, Елизабета Георгиев и Дијана Јеленков.

Драги корисници наше Библиотеке срећан вам Дан књиге.

Посетите нас.

Чека вас још једно изненађење!

  • /www/webvol34/ms/d52nc2703uri0ch/bibliotekadimitrovgrad.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/18" data-layout="button_count" >
    /www/webvol34/ms/d52nc2703uri0ch/bibliotekadimitrovgrad.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/18" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Народне библиотеке „Детко Петров“

Адреса: Сутјеска 14, 18320 Димитровград

Телефон: +381 10 360 035

Емаил: nbdetkopetrov@mts.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check